Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces

Hello everybody, it's John, welcome to our recipe page. Today, we're going to make a special dish, Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces is one of the most popular of current trending foods on earth. It's easy, it is fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces is something which I have loved my whole life. They are nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces estimated approx 75 minutos.
To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces using 19 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.
Los canelones están elaborados con crepes o panqueques caseros, rellenos de espinacas, jamón cocido y ricota (requesón), cubiertos de crema de leche ligeramente condimentada con pimienta y sal a gusto y espolvoreados con queso rallado y nueces picadas.
Ingredients and spices that need to be Take to make Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces:
- Ingredientes para los crepes
- 3 huevos
- 200 g harina común
- 1 cda mantequilla derretida
- 1/2 litro leche (cantidad aprox. )
- 1 cda colmada de mantequilla fresca
- a gusto Sal
- Ingredientes para el relleno
- 500 g espinacas
- 100 g mantequilla
- 400 g crema de leche
- 100 g jamón cocido
- 150 g queso rallado
- 100 g ricota
- 3 huevos duros
- 1 pizca pimienta
- 1 pizca nuez moscada
- 50 g nueces picadas
- a gusto Sal
Instructions to make to make Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces
- Elaboración de los crepes:
Batir los huevos en un bol con batidor de alambre o varilla. Añadir la mitad de la harina, la manteca derretida y la sal mientras se continúa batiendo. Incorporar la mitad de la leche y mezclar. - Agregar el resto de la harina y de la leche mientras se bate constantemente hasta obtener una preparación semilíquida (o ligeramente espesa) y lisa. Reservar dejando en reposo durante 10 minutos.
- En una sartén de 13 a 15 cm de diámetro derretir a fuego mediano un trocito de mantequilla.
- Con un cucharón pequeño echar en el centro una porción de la mezcla anterior y mover circularmente hasta que cubra el fondo. Continuar agitando suavemente para evitar que se pegue.
- Cuando el crepe se desprenda de la sartén, dar vuelta el mismo con una espátula, dejarlo medio minuto más y retirarlo.
- repetir esta operación renovando cada vez la mantequilla, hasta terminar la pasta. Acomodar los crepes uno encima del otro y reservar hata el momento de rellenarlos.
- Elaboración del relleno:
Sancochar las verduras, escurrirlas bien y picar. Derretir la mantequilla en una cacerola, echar las verduras y mantenerlas a fuego suave hasta que se evapore el agua que les ha quedado. Retirar. - Añadir el jamón picado, la tercera parte del queso rallado, la ricota troceadita, los huevos duros cortados en trocitos, pimienta, sal y nuez moscada. Mezclar los ingredientes.
- Colocar una cucharada colmada de esta pasta en cada crepe, arrollar y acomodarlos en una fuente térmica o en asadera enmantecada.
- Cubrir con la crema de leche previamente salpimentada, espolvorear el resto de queso rallado y distribuir por encima las nueces picadas. Introducir en el horno a temperatura moderada y retirar cuando esté gratinado.
As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have much more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet to your individual preferences in time. Whether you intend to serve a dish that utilizes less or even more active ingredients or is a little bit basically hot, you can make simple modifications to accomplish this objective. To put it simply, begin making your dishes on schedule. When it comes to fundamental food preparation skills for newbies you do not need to learn them however only if you grasp some simple cooking techniques.
This isn't a total guide to fast and also very easy lunch recipes yet its excellent something to chew on. Hopefully this will get your innovative juices streaming so you can prepare delicious dishes for your family members without doing way too many square meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this special food Step-by-Step Guide to Make Super Quick Homemade Canelones de espinacas, jamón y ricota con nueces. Thank you very much for your time. I am confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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